MÚSICA
Cultura 14/03/2011

Els Pets, Mishima i Sanjosex als Premis Enderrock

La sala Artèria Paral·lel acull aquest vespre la desena edició dels premis de la revista musical, que comptarà amb les actuacions en directe d'alguns dels guardonats

Redacció
1 min
Lluís Gavaldà

BarcelonaAquest vespre se celebra la desena edició de la gala de lliurament dels Premis Enderrock de la música catalana, els guardons que atorga la revista musical Enderrock i que reconeixen els millors discos, grups, artistes, cançons i clips del 2010, a la Sala Artèria Paral·lel de Barcelona.

El periodista Xavi Coral, presentador del programa Divendres de Televisió de Catalunya, serà l'encarregat de conduir la festa. L’acte comptarà amb les actuacions d’Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia, Kaulakau + Miguel Fernández i Biel Ballester Trio, alguns dels grups principals guardonats. A més, també hi haurà una distinció dels músics que ens han deixat l’últim any i dels principals aniversaris de la música catalana.

Els Premis Enderrock tenen dues grans categories: la votació de la crítica i la tria del públic.

Segons els crítics d'Enderrock, els millors artistes de 2010 han estat Mishima (millor grup de pop-rock), Sanjosex (millor grup de cançó d'autor), Els Pets (millor artista de l'any), Kaulakau (millor grup de folk), Standstill (millor grup català en altres llengües) i Estúpida Erikah (grup revelació). La votació popular d'enguany també ha reconegut artistes com Els Pets, Els Amics de les Arts, Cesk Freixas, La Troba Kung-Fú o La Carrau.

stats