Cinema
Cultura 23/02/2012

Picabaralla entre els hereus i amics de Pepe Rubianes

Carmen Rubianes obliga a suspendre un acte d'homenatge organitzat per les 'viudes de Rubianes', un grup d'amics de l'humorista. Un d'ells, Carles Flavià, replica al programa '8 al dia': "Rubianes mai em va dir que volgués una fundació per a l'Àfrica"

Ara
2 min
Brindis en record de Rubianes

BarcelonaLa família de Pepe Rubianes i el grup d'amics de l'humorista, conegut com 'les viudes de Rubianes', està protagonitzant aquests dies una disputa pública al voltant del llegat de l'actor, a pocs dies del tercer aniversari de la seva mort, que es va produir l'1 de març del 2009.

Tot va començar amb el projecte de fer l'homenatge 'Recordant Rubianes' al Teatre L'Aliança del Poble Nou el 27 de febrer, amb una projecció de la pel·lícula 'Pepe & Rubianes', sopar i copes, una actuació de l'Orquestra Plateria i convidats com Andreu Buenafuente, Albert Om o Carol López. Organitzat per 'les viudes de Rubianes', que integren, entre d'altres, Joan Manel Serrat, Carles Flavià i Joan-Lluís Bozzo, l'acte tenia un preu de 20 euros, que segons els organitzadors havia de cobrir les despeses, "reservant els improbables guanys per a alguna entitat benèfica del Poble Nou".

'Recordant Rubianes', però, finalment no se celebrarà. 'Les viudes de Rubianes' van decidir suspendre l'homenatge després que, segons ells, Carmen Rubianes, germana i hereva universal de Pepe Rubianes, amenacés d'emprendre accions jurídiques si es realitzava aquest "acte lucratiu".

Carmen Rubianes va aparèixer al programa de televisió '8 al dia' i va assegurar que "els amics del meu germà es poden comptar amb els dits d'una mà". "Ningú posseeix el monopoli de Pepe Rubianes", va afegir. "Si algú vol retre-li un tribut, m'ha de demanar permís. El meu germà té poques viudes i molts orfes: els seus fans".

Ahir, Carles Flavià va respondre a Carmen Rubianes al mateix programa, negant que l'homenatge a l'actor tingués cap esperit lucratiu. "Tan justet va Serrat?", es preguntava. Flavià va contradir les paraules de Carmen Rubianes, que assegurava que la voluntat de seu germà era crear una fundació a l'Àfrica, fundació que ella mateixa gestiona. "A mi, Rubianes mai em va dir que volgués una fundació per a l'Àfrica", va afirmar Flavià.

stats