Cultura 27/04/2011

Un col·leccionista anònim nord-americà dóna un Picasso per recaptar fons per a la Universitat de Sydney

Els fons recaptats amb la venda serviran per finançar un nou centre d'investigació sobre l'obesitat, la diabetis i les malalties cardiovasculars

Redacció
1 min
Noia dormint

BarcelonaUn donant d'Amèrica que ha volgut romandre en l'anonimat ha ofert un Picasso estimat entre 10,5 i 13,5 milons d'euros a la Universitat de Sydney, amb la condició que els fons que s'obtinguin amb la venda, el 21 de juny a Christie's de Londres, vagin destinats a la investigació científica.

La protagonista de l'obra en qüestió, Noia dormint, és Marie-Therese Walter, l'amant de Picasso entre els anys 1927 i 1935 i mare de Maya Picasso.

"Aquesta és una veritable joia de la pintura d'un dels genis de l'art occidental i estem encantats d'ajudar la Universitat de Sydney en l'elaboració de la subhasta", va afirmar dimecres Giovanna Bertazzoni, directora del departament d'art impressionista i modern de Christie's. Michael Spence , vicerector de la Universitat va declarar que el donant s'havia traslladat a Sydney per donar aquesta obra en persona a la Universitat.

Els fons recaptats amb la venda serviran per finançar un nou centre d'investigació sobre l'obesitat, la diabetis i les malalties cardiovasculars, va declarar Michael Spence.

stats