REDACCIÓ
Cultura 06/02/2011

Wim Wenders: "El 3D no m'acaba de convèncer"

Tot i que ha utilitzat aquest tècnica per rodar el documental que presenta a la Berlinale, Wenders assegura que, des d''Avatar', no s'ha fet res en 3d que valgui la pena

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'alemany Wim Wenders, director del mític París Texas, presentarà durant la Berlinale –que obre portes la setmana vinent– un documental en 3D sobre la coreògrafa Pina Bausch. Tot i l'interès de l'experiment, Wenders afirma que no se sent del tot convençut per l'ús d'aquesta tècnica. “Després de la primera obra mestra, Avatar de James Cameron, no s'ha fet més que brossa”, afirma el realitzador. Wenders afegeix que, tot i que el guió d'Avatar no era res de l'altre món –“una vella recepta recuita”, diu–, des d'un punt de vista visual, la pel·lícula de Cameron és absolutament sorprenent.

“La resta de pel·lícules en 3D estan molt per sota del nivell d'Avatar: fan mal de cap, l'espectador surt sempre amb malestar, sense arribar a comprendre per què la pel·lícula s'ha rodat en 3D”, diu Wenders. Però això no l'ha dissuadit de dur la seva aposta fins al final.

stats