Cultura 07/05/2012

Sandra Simó guanya el VI Premi Quim Masó de teatre amb 'Victorial Falls'

El premi va ser creat el 2006 per recordar la figura de l'actor, director i productor teatral gironí. Està dotat amb 30.000 euros per finançar el muntatge del text guardonat

Ara
2 min
Sandra Simó (la segona per l'esquerra) amb l'equip de 'Victoria Falls'

Barcelona'Victoria Falls', un text de la dramaturga Sandra Simó s'ha imposat als 22 participants a la VI edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral. El veredicte s'ha fet públic aquest vespre en una cerimònia celebrada a la sala La Planeta de Girona. El presentador de l'acte ha sigut el periodista i escriptor Josep Maria Fonolleras i s'ha clos amb un fragment del recital de poesia 'Lluís Soler diu Joan Vinyoli'.

La dotació del premi és de 30.000 euros per finançar el muntatge del text guanyador, tot i que aquesta xifra no pot superar el 50% del cost de la producció. L'espectacle s'estrenarà en el marc de la pròxima edició del festival Temporada Alta i al Grec - Festival de Barcelona.

El text guardonat narra el misteriós retorn amb la família d'un escriptor després d'un fet misteriós que té lloc al costat d'un riu. La tornada a casa farà que l'autor finalitzi un text amb el qual redescobrirà la seva pròpia identitat. Els altres personatges que l'envolten, diu l'autora, es debaten entre l'èxit i el fracàs, el desig i la realitat, la vida i la mort. "Diuen que a la vida només hi ha dues opcions, guanyar o perdre. 'Victoria Falls' és la història d'una rebel·lió, la d'aquells que lluiten per esfondrar les pròpies presons. És un cant al risc de viure o, dit d'una altra manera, un cant a les vides viscudes", afegeix l'autora, que dirigirà, també, el muntatge del text. Els intèrprets amb què compta són Xavi Ripoll, Àurea Márquez, Jordi Cortés i Alícia Rodríguez.

El jurat d'aquesta edició del Premi Quim Masó ha estat format per: Sergi Belbel, director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya; Andreu Gomila., crític teatral i director de 'Time Out Barcelona'; Jordi Casanovas, dramaturg i director teatral; Pere Puig, director teatral i director de la Sala La Planeta; Josep Domènech, cap de producció de Bitò Produccions; Ramón Simó, director teatral i director del Grec – Festival de Barcelona i Guillem Terribas, fundador de la Llibreria 22, que va actuar de secretari sense vot.

El premi Quim Masó es va crear el 2006 per recordar la figura d'aquest actor, director i productor gironí, i un dels referents culturals de la ciutat, que va morir aquell mateix any. El guardó es va crear amb l'objectiu d'impulsar la producció i exhibició de muntatges de teatre de text en català.

stats