CINEMA
Cultura 25/02/2011

Polanski i Beauvois, principals nominats als César d'aquesta nit

Quentin Tarantino serà homenatjat al Teatre Chatelet de París, a la nit del cinema francès, en una cerimònia presidida per Jodie Foster

Laura Serra
2 min

PARÍSEls premis César tindran un suau gust hollywoodià, amb Jodie Foster de presidenta de la cerimònia –conduïda per Antoine de Caunes–, que condecorarà amb un premi honorífic Quentin Tarantino. Però les nominacions més importants de cinema han estat cent per cent per a films francòfons d'èxit al país veí. Xavier Beauvois amb De dioes y hombres, el film que narra els últims anys de vida d'un grup de monjos circenses que viuen a Argèlia fins al seu segrest el 1996, i que ha estat un hit a la taquilla francesa, és la gran candidata a triomfar, perquè parteix amb 11 nominacions. L'altra cinta que surt amb avantatge és El escritor de Roman Polanski, amb 8 nominacions, també de les categories més importants. Són els mateixos César als quals aspira el biopic Gainsbourg, de Johann Sfar. Entre ells hi ha els premis a millors actors per a Eric Elmosino i Laetitia Casta. Tournée, de Mathieu Amalric, i La Princesse de Montpensier, drama del segle XVI dirigit per Bertrand Tavernier, tenen una nominació menys, en sumen set cadascuna. Una d'elles succeirà a Un profeta, de Jacques Audiard, que el 2010 es va endur 9 de les 13 estatuetes a les quals estava nominada.

Aquest any, les comèdies han estat força votades pels acadèmica francesos. Los seductores, amb el tàndem Vanessa Paradis-Romain Duris, i Le nom des gens, de Michel Lecrerc, tenen cinc i quatre nominacions. A més, quatre de les cinc actrius nominades ho són per papers còmics.

Els grans perdedors en les nominacions ja han estat Les petits mouchoirs, de Guillaume Canet, que ha estat la número 1 a les llistes de les taquilles durant setmanes a França (amb una recaptació de 5,2 milions d'entrades venudes) però s'ha quedat sense nominacions importants, només per als actors secundaris.

stats