Música
Cultura 14/12/2011

Primavera Sound endureix el seu cartell

S'incorporen al festival grups de 'metal' extrem, entre ells Napalm Death i Mayhem

Ricard Martín
1 min
Mayhem

BarcelonaLes noves incorporacions al cartell del Primavera Soud sorprendran més d'un, i potser no seran del gust del públic més indie del festival, acostumat a tastar en aquesta cita les darreres tendències de l'escena indie internacional.

Al Facebook del Primavera Sound, mitjançant la foto d'un full escrit, han anunciat la presència al cartell de Mayhem, Napalm Death, Liturgy, Orthodox, Melvins, Wolves in the Throne Room, Sleep i Harvey Milk. Tots ells practicants de heavy metal i hardcore en les seves vessants més radicals.

Els britànics Napalm Death, de Birmingham, són pioners i pràcticament pares fundadors del death metal. I faran un bon cartell amb Mayhem, banda noruega seminal de black metal satànic, que va saltar a la fama mundial perquè el seu cantant, Dead, es va suïcidar l'any 1991, i el seu guitarrista Euronymous va ser assassinat per l'aleshores baixista, Varg Vikernes.

Melvins són un mite viu de l'escena alternativa americana, pioners del grunge amb tendència al riff gruixut, una de les bandes favorites de Kurt Cobain. I tanca aquesta processó de rock extrem Orthodox, una banda sevillana de doom metal fosc, lent i pesant, que incorpora al metal l'estètica i la música dels passos de Setmana Santa, amb títols com Marcha de la santa sangre.

stats