Música
Cultura 02/06/2012

El Primavera Sound aconsegueix 117.000 espectadors en les actuacions al Fòrum

El 38% dels assistents d'aquesta edició ve de fora d'Espanya. A la xifra dels assistents al parc del Fòrum cal sumar-hi els 15.000 espectadors dels concerts de dimecres a Arc de Triomf

Ara / Efe
2 min
Actuació de Wilco durant el Primavera Sound 2012 al Parc del Fòrum / JORDI PIZARRO

BarcelonaUns 117.000 espectadors, un 38% vinguts de fora d'Espanya, han gaudit i estan gaudint dels 200 concerts programats en el Parc del Fòrum dins del San Miguel Primavera Sound, que aquesta matinada deixarà aquest recinte, per clausurar demà la seva XII edició amb un concert a l'Arc de Triomf.

Alberto Guijarro, un dels directors del festival barceloní ho ha explicat aquesta tarda en una roda de premsa, en la qual ha fet balanç del certamen: les xifres són similars a les aconseguides l'any passat.

En concret, dijous van passar per aquest recinte 37.000 espectadors, ahir divendres –el "gran dia" amb l'actuació de The Cure– 42.000, i per avui dissabte l'organització espera la presència d'unes 38.000 persones, a espera de les dades oficials finals.

Els concerts gratuïts

A aquestes xifres, cal sumar els 15.000 espectadors que va reunir el concert inaugural gratuït dimecres passat a l'Arc de Triomf, número que esperen repetir demà diumenge amb la sessió de tancament, amb la qual cosa s'arribarà al repte fixat per aquest any: de 150.000 espectadors.

Guijarro ha indicat que el festival s'ha desenvolupat amb normalitat, més enllà de la suspensió ahir del concert de Sleep per l'embòlia cerebral soferta per un dels seus integrants, i de la qual està pendent de ser operat.

Com en anys anteriors, la presència de públic estranger ha estat important, entre un 37 i un 38%, sobretot procedents del Regne Unit, França o els EUA, i amb un augment dels espectadors procedents de l'Amèrica Llatina.

Guijarro ha destacat també l'èxit de l'àrea professional del festival, el Primavera Pro, que ha passat de 1.100 a 1.400 participants de 43 països, fet que suposa un creixement del 27%.

El Primavera perd l'Auditori

Una notícia negativa és que el Primavera Sound perdrà l'any que ve l'escenari de l'Auditori –a l'edifici Fòrum– ja que encara que tenien un preacord fins al 2019 no s'ha arribat a cap acord amb l'empresa perquè no es podia garantir fins a sis mesos abans la reserva de dates. Guijarro, que ha assegurat que mentre busquen una alternativa seguiran negociant per intentar poder seguir utilitzant l'Auditori, ha lamentat la pèrdua d'aquest escenari perquè "és una de les poques ocasions en que els barcelonins poden veure música amb tan bona visibilitat".

Després de la polèmica sorgida sobre la programació de bandes locals, Guijarro, preguntat dels periodistes, ha indicat que el festival analitzarà el cartell per buscar solucions perquè aquests grups no actuïn en les primeres hores del festival i gairebé amb horaris coincidents.

stats