MÚSICA
Cultura 12/05/2011

El Primavera Sound signa un conveni de 3 anys amb l'ICIC per fer créixer l'àrea de mercat del festival

El festival, que comença demà la seva programació paral·lela, té pendent una reunió amb l'Ajuntament per decidir de quina manera se solucionarà la coincidència del festival amb la final de la Lliga de Campions

Marta Salicrú
3 min
Primavera Sound 2011

BarcelonaEl festival San Miguel Primavera Sound, que se celebrarà del 25 al 29 de maig al Parc del Fòrum i el Poble Espanyol de Barcelona, signa un conveni de 3 anys amb l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) per fer créixer el Primavera Pro, l'àrea de mercat del festival, una trobada internacional de la indústria musical que se celebrarà de forma paral·lela al festival i que espera reunir més de 700 professionals del sector i 1.200 periodistes procedents de tot el món en la seva segona edició.

L'ICIC s'ha involucrat en la celebració d'aquest esdeveniment i cooperarà en el seu creixement i consolidació per potenciar la internacionalització de la música feta a Catalunya i contribuir a difondre la imatge de Barcelona fora de les nostres fronteres. Fins ara la Generalitat no participava en el Primavera Sound.

Els horaris del San Miguel Primavera Sound 2011 es faran públics entre avui i demà, quan arrenca la seva programació paral·lela, i la decisió al voltant de la final de la Champions, que coincideix amb la tercera jornada del festival al Fòrum, no els afectarà. El festival té pendent una reunió amb l'Ajuntament per decidir de quina manera se solucionarà la coincidència del festival amb la final de la Lliga de Campions.

Pel que fa a les novetats d'aquesta edició, destaquen la creació d'un nou escenari per allotjar-hi artistes amb alt poder de convocatòria, l'escenari Llevant, i l'augment de la superfície total del recinte, que creix fins als 73.800 m2, respecte als 47.800m2 de l'edició anterior. Aquesta ampliació del perímetre vindrà acompanyada d'una redistribució dels espais per tal de facilitar la mobilitat per l'interior del festival i evitar possibles aglomeracions, i d'un augment de l'àrea de serveis. La nova distribució fa que el festival s'acosti a la vora del mar.

Una altra novetat important és la creació d'una targeta moneder, recarregable per internet, que permetrà comprar consumicions de beguda i tiquets de reserva per a l'escenari Rockdelux, a l'auditori del Fòrum.

El festival recupera el cinema com a part de la seva programació amb la projecció de cinema a l'aire lliure, que anirà a càrrec del festival In-Edit Beefeater de documental musical. En aquesta primera col·laboració entre els dos festivals es projectaran sis documentals musicals que graviten a l'entorn de grans figures de la música contemporània, com Bob Dylan i Nina Simone (Don't Look Back i Nina, Love Sorceress ... Forever); moviments musicals que van acabar influint en tots els aspectes d'una societat (High on Hope i Soul Train), un dels segells discogràfics claus de finals del segle XX (Upside Down: The Story of Creation Records), i fins i tot un projecte cinematogràfic d'un dels creadors més destacats de l'actualitat: Vincent Moon (An Island).

El San Miguel Primavera Sound doblarà els busos per abandonar el recinte fora de l'horari del metro, que no s'ampliarà. Això afectarà sobretot les sortides dels recintes del Fòrum i el Poble Espanyol el dimecres 25, el dijous 26 i el diumenge 29.

El festival comença l'activitat demà amb els concerts gratuïts Primavera als Bars, un cicle de concerts gratuïts en bars de grups locals i estatals. El patrocinador principal del festival, San Miguel, ofereix als assitents a aquests concerts invitacions per al concert privat que els novaiorquesos Interpol, que actuaran dijous 26 al Fòrum, oferiran el proper 25 de maig a la sala Apolo de Barcelona per a una audiència de 800 persones i per al qual no es posaran entrades a la venda. La formació es veurà acompanyada pels barcelonins The Lions Constellation.

La programació gratuïta paral·lela a l'oficial del festival creix amb aquesta iniciativa, i amb un autobús que del 26 al 28 de maig recorrerà el centre de Barcelona i s'aturarà a la via pública per desplegar un escenari mòbil al qual pujaran nou bandes estatals i estrangeres. El bus s'aturarà a la plaça de la Catedral, a la plaça Universitat i al passeig marítim de la Barceloneta, i hi participaran els britànics Male Bonding, la xilena Javiera Mena o els barcelonins Atleta, Evripidis & his Tragedies i Fred i Son.

El San Miguel Primavera Sound compta en la seva 11a edició amb un cartell amb prop de 250 artistes, entre els quals destaquen Pulp, Grinderman, Pj Harvey, Sufjan Stevens, Animal Collective, Belle & Sebastian, Fleet Foxes i Mogwai.

stats