Música
Cultura 31/05/2012

Polèmica per la retirada de l'acreditació a un periodista que reclamava més grups catalans al Primavera Sound

Jordi Bianciotto va publicar un article a 'El Periódico' en què criticava la poca atenció a l'escena catalana i el director del certamen el va insultar. El festival li ha tornat l'acreditació després d'hores de polèmica a la xarxa

Ara
1 min

BarcelonaUn article de Jordi Bianciotto a 'El Periódico' en què reclamava més atenció per part del Primavera Sound a l'escena catalana va encendre l'organització. Un dels directors del certamen, Gabi Ruiz, va fer dos tuits en què l'insultava i titllava l'opinió del crític de "provincianisme disfressat de nacionalisme barat".

Bianciotto defensava que "el San Miguel Primavera Sound és un exquisit, detallista i erudit festival apàtrida amb una programació que no acaba d'explicar en quina ciutat i en quin país se celebra. Un arrelament més gran podria convertir-lo en una cosa semblant al festival perfecte".

Dimecres el Primavera Sound ja va valorar de retirar l'acreditació al crític d''El Periódico', cosa que ha decidit fer finalment aquest dijous, tot i que no li ha vetat l'entrada, sinó que l'ha convidat a comprar-se-la. Al llarg d'aquest dijous la xarxa ha bullit amb reaccions a aquesta decisió, recordant que el Primavera Sound rep una subvenció de l'Ajuntament i la Generalitat. El regidor i el conseller de Cultura han estat avisats del conflicte i també el Col·legi de Periodistes.

Finalment, al vespre, el festival ha reconsiderat la seva decisió i ha ofert de nou l'acreditació a Bianciotto després d'hores de polèmica a la xarxa.

stats