Música
Cultura 19/10/2011

Quico Pi de la Serra torna amb un disc de blues

'QuicoLabora', el nou disc del cantautor català després de quatre anys, s'enfonsa en les arrels del blues per fer volar lletres plenes d'humor i sarcasme

Acn
2 min
Quico Pi de la Serra i els músics Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El guitarrista i cantautor barceloní publica després de quatre anys un disc amb setze cançons que fan del blues el millor vehicle d'expressió del seu imaginari i pensament. El nou disc de Pi de la Serra destil·la lletres plenes d'humor i sarcasmes, i que parlen de la realitat en primera persona amb un component crític que no és aliè a la trajectòria d'aquest guitarrista i cantautor.

El nom de l'àlbum és una aportació del tècnic de l'emissora iCat fm, Miquel Boluda. QuicoLabora –un joc de paraules que tant dóna a entendre que ha estat creat i interpretat en companyia d'Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas, com que en Quico 'labora' (treballa)– és un àlbum que es va enregistrar inicialment en directe a la sala Harlem Jazz Club de Barcelona. Però el resultat no va satisfer el músic, segons ha explicat, i finalment es va tornar a gravar en un estudi.

Pi de la Serra ha confessat que aquest és un disc "molt impulsat" per Marc Vicens (periodista radiofònic) i per Amadeu Casas. El disc ha estat "l'excusa per cantar cançons que no cantava fins ara perquè no m'hi cabien al repertori", ha dit el guitarrista. Per presentar el nou disc, el cantautor ja té confirmades actuacions al Barnasants, el Black Music Festival a Girona i el Festival Internacional de Música de Tarragona.

Sense pèls a al llengua

Quico Pi de la Serra no ha defugit mai manifestar-se sobre tot allò que l'envolta, sigui més o menys proper. Sense anar més lluny, el cantant ha opinat sobre el moviment indignat per, no sense un cert cinisme, recordar que "aquesta crisi ja fa 6.000 anys que dura, però la gent s'ho havia cregut". "La política és sinònim de fracàs", ha reiterat en més d'una ocasió.

El cantautor va actuar a la Plaça de Catalunya en una de les assemblees que s'hi van celebrar la primavera passada, la qual cosa demostra la simpatia que ha generat en ell aquest moviment. Amb tot, De la Serra ha qüestionat "l'eficàcia de la manifestació del 15-0". "També ens vam manifestar contra la guerra..." ha indicat amb certa resignació.

stats