Música
Cultura 21/09/2011

R.E.M anuncia la dissolució de la banda

El grup nord-americà ha comunicat a través de la seva pàgina web que ha decidit posar fi als trenta-un anys de trajectòria en comú

María José Gómez
2 min
R.E.M

BarcelonaR.E.M. ha decidit no continuar amb la seva llarga i reeixida trajectòria com a banda. Així ho ha anunciat el grup autor d'èxits com Everybody hurts i Loosing my religion mitjançant un breu comunicat a través de la seva pàgina web oficial: "Als nostres fans i amics: com a R.E.M, i com a amics de tota la vida i co-conspiradors hem decidit posar punt final a la banda. Marxem amb un gran sentiment de gratitud, de realització, i de sorpresa de tot el que hem aconseguit. A qualsevol que s'hagi sentit tocat per la nostra música, els nostre més profund agraïment per escoltar-nos".

Els tres membres actuals de R.E.M, el cantant Michael Stipe, el guitarrista Peter Buck i el baixista Mike Mills –el bateria Bill Berry va abandonar la banda a finals dels 90–, han volgut exposar als seus seguidors les seves motivacions a l'hora de prendre aquesta decisió en la mateixa pàgina web. El carismàtic Michael Stipe confessa que "espero que els meus fans entenguin que no ha estat una decisió fàcil, però totes les coses han d'acabar, i nosaltres hem volgut fer-ho bé, per fer-ho a la nostra manera".

Peter Buck, per la seva banda, diu que "una de les coses per les quals sempre ha estat genial ser de R.E.M. és el fet que les gravacions i les cançons que hem escrit sempre han significat tant per als nostres fans com per a nosaltres. Ha estat, i encara ho és, important per a nosaltres fer-ho bé per vosaltres. Ser una part de les vostres vides ha estat un regal increïble. Gràcies". Per dissipar qualsevol sospita d'una picabaralla al grup, Buck assegura que els membres de R.E.M marxen com a grans amics i està convençut que es continuaran veient en el futur. Mike Mills també vol dissipar qualsevol rumor de problemes a R.E.M, i reflexiona sobre l'essència del grup: "Sempre hem estat una banda, en l'estricte sentit de la paraula. Germans que s'estimen i es respecten els uns als altres de debò". Mills insisteix en què la decisió de separa-se s'ha pres de forma amigable i buscant el millor per a tots els components.

p { margin-bottom: 0.21cm; } R.E.M. es va fundar a Athens (Mayne) l'any 1981 i de seguida es va convertir en un grup de culte. A principis dels 90 i ja amb a la multinacional Warner, dos discos, Out of time –amb el clàssic Losing my religion– i Automatic for the people, els van concedir el favor del gran públic, encarnant la paradoxa de ser un grup de música alternativa que omplia estadis. La banda va llançar el seu últim disc el 2011, l'energètic Collapse into now.

stats