MÚSICA
Cultura 26/01/2011

Raimon serà investit doctor Honoris Causa per la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant distingirà el cantant de Xàtiva per la seva defensa de les llibertats i de la cultura valenciana

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Universitat d'Alacant (UA) investirà divendres com a doctor Honoris Causa el cantautor Raimon per "la seva trajectòria com a cantant i poeta en defensa de les llibertats democràtiques i de la cultura valenciana". El nomenament de Raimon va ser acordat per unanimitat el passat 30 de juliol pel Consell de Govern de la UA a proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres. L'acte d'investidura se celebrarà en el paranimf del campus de la UA a Sant Vicent del Raspeig i tindrà l'apadrinament dels professors Armant Alberola Romá i Enric Balaguer Pascual.

"Durant els anys de la repressió franquista, el compromís cívic i el coratge del cantautor van adquirir el valor de fenòmens emblemàtics", han assenyalat des de la Universitat d'Alacant, i han afegit que "alguns dels seus recitals multitudinaris són ara evocats com una fita en la reivindicació de les llibertats, com el de l'Institut Químic de Sarrià (novembre de 1966), el debut en el Palau de la Música Catalana (gener de 1967) i el concert en la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Madrid (maig de 1968). Entre els guardons obtinguts al llarg de la seva trajectòria musical destaquen el Gran Prix Francis Carco, de l'Académie Française du Disque (París, 1967), la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts (1995), un Premi Ondas (Barcelona, 1997) i el Premi d'Honor de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música (Madrid, 2007).

En l'acte del proper divendres, la Universitat d'Alacant també investirà com a doctor Honoris Causa el director de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), Avelino Corma Canós. Segons fonts universitàries, el professor Corma ha obert noves fronteres en el desenvolupament de materials catalítics utilitzats en la conversió de residus petrolífers, olis pesats i pissarres ituminoses en productes de gran interès, particularment per la seva aplicació tant en el camp de l'energia com en el sector petroquímic. La investidura del docent serà apadrinada pel professor de la Universitat d'Alacant Miguel Yus Astiz i pel rector del centre universitari alacantí, Ignacio Jiménez Raneda.

stats