Cultura 02/10/2011

Raimon desgrana les emocions del seu darrer disc al Liceu

El cantant de Xàtiva va presentar ahir 'Rellotge d'emocions' al Gran Teatre del Liceu. En aquest disc, el cantant evoca records d'infantesa i joventut sense perdre de vista el seu tarannà reivindicatiu

Acn
1 min
Raimon, ahir a la nit al Liceu

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu va agafar el relleu del Teatre Tívoli com a escenari del concert de presentació del darrer àlbum d'estudi de Raimon. Rellotge d'Emocions, que va sonar el passat mes de març en un cicle de tres concerts al Tívoli, inclou deu temes inèdits del cantautor de Xàtiva. Un públic incondicional va escoltat amb atenció cançons d'aquest nou àlbum, que presenta un Raimon personal, que evoca records d'infantesa i joventut però que no oblida el seu tarannà reivindicatiu i de denúncia social, com el que es fa palès en el tema Bagdad 91, que parla de la Guerra del Golf. El disc comptat amb els arranjaments i la direcció de Manel Camp i Jordi Badia. La veu de Raimon va estar acompanyada per guitarres, clarinets i contrabaix. Xàtiva, la mare de l'artista i la Barcelona del 71 són records que Raimon evoca a Rellotge d'emocions, el treball número 77 de la seva carrera. El concert va començar amb la cançó Quan jo vaig néixer, que fa referència al 1940, any de la mort de Companys i any en què nasqué Ramon Pelegero Sanchís, nom real del cantautor. Aquest tema és "el meu certificat de naixement", tai com Raimon va dir a l'hora de presentar el tema.

Al concert tampoc van faltar els temes de sempre com Diguem no, i Al Vent, que van formar part ja de la recta final del recital, que va estar compost per prop d'una trentena de temes dividits en dues parts.

stats