Obituari
Cultura 04/03/2012

Mor Ralph McQuarrie, creador del disseny de la primera trilogia de 'Star Wars'

Il·lustrador futurista i dissenyador nord-americà, Ralph McQuarrie ha estat un dels noms claus a l'hora de crear l'imaginari de la saga 'Star Wars', les naus espacials d''E.T.' i 'Encontres a la tercera fase' i el món de 'Battlestar Galactica'

Ara
1 min
Disseny original del casc de Darth Vader, fet per McQuarrie

BarcelonaNascut l'any 1929 a Gary (Indiana), Ralph McQuarrie es va iniciar professionalment com a il·lustrador tècnic per a la companyia Boeing. La cobertura mediàtica del programa Apollo li va permetre entrar en contacte amb el món dels mitjans de comunicació. L'any 1975, George Lucas li va encarregar il·lustrar diverses escenes del projecte 'Star Wars', amb el qual s'implicaria a fons, dissenyant creacions tan conegudes com Darth Vader, Chewbacca i els robots R2-D2 i C-3PO.

L'aportació de McQuarrie en tota la primera trilogia de la saga –formada per 'La guerra de les galàxies', 'L'imperi contraataca' i 'El retorn del Jedi'– va ser fonamental i li va suposar una gran popularitat. L'il·lustrador i dissenyador s'encarregaria de donar forma a les naus alienígenes d''Encontres a la tercera fase' i 'E.T.'; també treballaria en el disseny del món futurista de 'Battlestar Galactica' i 'Star Trek IV'. L'últim treball de McQuarrie va ser l'any 1993: va ser l'artista conceptual de 'Jurassic Park', una altra fita del cinema fantàstic i d'aventures de les dues últimes dècades.

McQuarrie ha mort a Berkeley (Califòrnia), a l'edat de 82 anys.

stats