Cultura
Cultura 14/06/2011

Real Venice, un projecte artístic per salvar Venècia

L'exposició l'ha impulsat 'Venècia en perill', una fundació que promou la restauració de la ciutat i combat fenòmens com les inundacions i el turisme massiu

Redacció
1 min
Fondaco dei Turchi

BarcelonaEn paral·lel a la 54a edició de la Biennal Internacional d'Art, la fundació 'Venice in peril' ha muntat una exposició fotogràfica en col·laboració amb l'editorial Ivory Press. L'objectiu de la mostra és vincular la creativitat, el vigor, l'internacionalisme i la financiació de l'art contemporani amb la protecció i conservació de Venècia, una ciutat en perill, que afronta problemes com les inundacions i un turisme massiu; l'organització ha finançat prop de quaranta projectes de restauració d'obres arquitectòniques de Venècia i defensa la ciutat com a monument i com a comunitat viva.

Catorze artistes han estat seleccionats per retratar la seva visió de Venècia i els resultats s'exposen a la mostra Real Venice, una iniciativa especial del pavelló de la Biennal. Philip-Lorca di Corcia ha creat sèries amb Polaroid i Antonio Girbes s'ha inspirat en l'arquitectura, els mosaics i la repetició per a Delirious City. Nan Goldin ha captat els miralls i els sostres del Palazzo Papadopol i Pierre Gonnord ha retratat personatges anònims de la ciutat.

També destaquen les panoràmiques del canal, de Dionisio González; les imatges de l'Arsenal i Rialto en blanc i negre, de Mimmo Jodice; els retrats teatrals de la sèrie Comedia de doble significat, de Hiroshi Watanabe; i la sèrie colorista i kitsch de Robert Walker. Completen la mostra les creacions de Lynne Cohen, Candida Hoefer, Tiina Itkonen, Tim Parchikov, Matthias Schaller i Jules Spinatsch.

Real Venice es podrà visitar a l'abadia de San Giorgio Maggiore fins al 30 de setembre.

stats