CINEMA
Cultura 22/07/2012

'The Reluctant Fundamentalist' de Mira Nair obrirà el Festival de Venècia

La Mostra, que se celebrarà del 29 d'agost al 8 de setembre, posa sobre la taula el debat de la islamofòbia i el fonamentalisme

Efe
1 min
Mira Nair

RomaL'última pel·lícula de la directora índia Mira Nair, 'The Reluctant Fundamentalist', obrirà la pròxima edició del Festival de Cinema de Venècia, que se celebrarà del 29 d'agost al 8 de setembre, segons ha fet públic avui l'organització.

La Mostra, que a partir d'aquest any dirigirà Alberto Barbera en substitució de Marco Müller, ha seleccionat per l'obertura aquesta cinta, una coproducció entre Índia, Pakistan i els Estats Units inspirada en la novel·la homònima de l'escriptor pakistanès Mohsin Hamid. La història explica com li canvia la vida a un jove pakistanès que treballa a Wall Street després de l'atemptat a les Torres Bessones a Nova York l'11 de setembre de 2001. La directora va concebre aquest llargmetratge com a resposta a la "islamofòbia" que segons ella actualment predomina a occident. La pel·lícula compta al repartiment amb els actors Riz Ahmed, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Liev Schreiber, Martin Donovan, Om Puri i Shabana Azmi, entre d'altres.

Segons Barbera, la pel·lícula ha estat escollida perquè ofereix "nombrosos temes de reflexió" i "destaca el creixent paper de la creativitat femenina en tots els sectors de la cultura i la societat contemporània". Nair ha fet una "exemplar transposició cinematogràfica d'una novel·la, que afronta el tema de gran actualitat dels fonamentalismes"

Mira Nair, premiada amb el Lleó d'Or del Festival de Venècia el 2001 amb la seva pel·lícula 'La boda del monsó', torna al certamen, encara que aquesta vegada fora de concurs, per cinquena vegada.

stats