Música
Cultura 20/09/2012

Un 'Rèquiem' de Mozart "molt viu" amb Comediants obre la temporada del Palau de la Música

Enrico Onofri dirigirà aquest dissabte l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orfeó Català en un programa que integra elements escènics

Ara
1 min
'Rèquiem d'ombres' / LORENZO DI NOZZI

BarcelonaEl Palau de la Música inaugura aquest dissabte la temporada 2012-2013 amb 'Mozart: rèquiem d'ombres'. Una de les peculiaritats de l'espectacle és que es tracta de la primera col·laboració de la companyia teatral Comediants com a artista resident de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Aquest rèquiem d'ombres és un també un perfil biogràfic de Mozart: el programa s'obrirà amb la 'Simfonia núm. 10, el Sol major, KV 74', una de les primeres obres que el geni de Salzburg va compondre, i es tancarà amb el 'Rèquiem' inacabat. I entre una i l'altra, s'estrenarà la versió que l'OSV ha fet de 'The flower is a key (A Rap for Mozart)'. Enrico Onofri, concertino del conjunt barroc Il Giardino Armonico, dirigirà l'OSV i l'Orfeó Català.

El director de Comediants, Jaume Bernadet, ha avançat que les muses del Palau aniran elegantment vestides de dol i que s'ha treballat amb els músics perquè estiguin "sempre en situació". En tractar-se d'un rèquiem, s'ha potenciat el vessant del dolor i súplica, però també el de l'alliberament. "Hem vist com els músics podien jugar amb el seu instrument i el seu cos, i ells han mostrat moltes ganes i bona disposició", ha dit Bernadet, que també ha comentat que es tracta d'un rèquiem "molt viu".

En el concert també participaran la soprano Marta Mathéu, la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, el tenor David Alegret i el baix Pau Bordas.

stats