PATRIMONI
Cultura 20/09/2012

Restes de Pompeia s'exposaran al Museu Britànic

Serà la primera vegada que més de 250 objectes surten dels jaciments italians

Ara / Efe
1 min
L'amfiteatre de Pompeia

LondresDotzenes d'objectes recuperats entre les restes de les ciutats romanes de Pompeia i Herculà s'exposaran al Museu Britànic de Londres. Sepultades l'any 79 per una erupció del Vesuvi, les peces sortiran d'Itàlia per primera vegada la propera primavera. Més de 250 objectes, entre ells joies, mobles i restes de menjar carbonitzat que es van conservar sota les cendres del volcà, formen una exposició que mostrarà com era la vida pública i privada de la gent de fa 2.000 anys en les dues ciutats, ubicades a prop de Nàpols.

Hi haurà peces de gran valor, com trossos de pintures de les parets d'algunes cases o "rareses extraordinàries", com ha comentat el conservador de l'exposició, Paul Roberts. Un altre exemple curiós són els motlles de guix de diverses figures humanes que van quedar fixades en posició d'estar abraçades.

Els complexos arqueològics italians, que reben una mitjana d'uns 6.000 visitants al dia, van ser motiu de polèmica l'any passat perquè van caure algunes parets de les ruïnes i es va acusar de deixadesa el darrer govern de Silvio Berlusconi. L'actual executiu de Mario Monti va presentar un projecte el passat mes d'abril que vol conservar i rellançar Pompeia i Herculà amb un pressupost de més de 100 milions, amb ajudes de la Unió Europea.

stats