ARA LLEGIM
Cultura 03/09/2012

Richard Bach, autor del llibre 'Joan Salvador Gavina', ferit greu després d'un accident d'avió

L'escriptor pilotava una avioneta que es va estavellar quan intentava aterrar

Efe
1 min

WashingtonRichard Bach, autor de la novel·la curta 'Joan Salvador Gavina', es troba ingressat, en estat greu, en un hospital de Washington després que l'avioneta que pilotava tingués un accident. Una portaveu del Centre Mèdic Harborview, a Seattle, va dir que Bach, de 76 anys, rebia tractament per les ferides que va patir quan la seva avioneta monomotor Easton Gilbert Seary es va estavellar divendres poc abans que l'autor intentés aterrar a l'illa San Juan.

Segons les autoritats, el tren d'aterratge de l'avioneta, a la qual Bach havia posat el nom de 'Puff', es va enganxar amb alguns cables de la línia elèctrica quan s'aproximava a la pista d'aterratge paral·lela a la carretera de la vall de San Juan. Dos dels pals es van partir per la meitat i els cables elèctrics van caure sobre la carretera. L'avioneta va acabar amb les rodes cap per amunt sobre la pista, i el pilot va quedar atrapat amb el cinturó de seguretat dins de la cabina, van assenyalar les autoritats.

Diversos joves de Seattle que passaven les vacances a l'illa la van tallar l'arnés i van aconseguir treure Bach de l'aparell. Els joves van relatar a les autoritats que Bach tenia un tall al cap.

EL 1970 Bach va publicar la novel·la 'Joan Salvador Gavina', que va romandre en la llista dels llibres més venuts del diari 'The New York Times' durant dos anys. La novel·la relata la història d'una gavina que es força a volar més alt i és expulsada del seu clan.

'Joan Salvador Gavina', llibre del qual es va fer una pel·lícula el 1973, va ser part de les lectures obligades de diverses generacions d'escolars.

stats