ART
Cultura 02/12/2010

Roben un camió amb obres d'art valorades en 5 milions d'euros

Hi havia obres de Picasso, Chillida, Saura, Tàpies, Botero i Juli González. Les galeries Senda i Oriol de Barcelona, dues de les afectades

Efe
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Un camió que transportava obres d'art de Picasso, Chillida, Saura, Tapies, Botero i Julio González, entre altres artistes, valorades en cinc milions d'euros, va ser robat el passat dissabte en una nau d'un polígon industrial de la localitat madrilenya de Getafe. Segons publica avui el diari El Mundo i ha confirmat a Efe un portaveu de la Direcció Superior de Policia, el camió va ser sostret per tres persones encaputxades, que apareixen en l'enregistrament d'una càmera de seguretat, que van forçar la porta de la nau industrial però es van trobar les claus del vehicle posades. Un portaveu de la Direcció Superior de Policia de Madrid ha indicat a Efe que la investigació continua oberta però està bastant avançada després que dimarts passat es localitzés el camió, buit, i fos analitzat, encara que de moment no s'ha practicat cap detenció.

Al voltant de 22 de les obres d'art tornaven des de la galeria Stephan Ropkë de la ciutat alemanya de Colònia cap a les galeries espanyoles que les havien deixat: Neus Fernández, Fernando Pradilla, Juan Gris i la pròpia Arnès & Ropkë a Madrid, i Senda i Oriol a Barcelona.Mentre aquestes sí que estaven assegurades, el vehicle transportava un altre conjunt de peces que mancaven d'assegurança, segons recull el diari. El fet que el camió tingués les claus posades i la suposició que els lladres sabien que acabava de tornar de Colònia amb les obres d'art, fa presumir la policia que es tracta d'un robatori per encàrrec preparat amb ajuda d'algun còmplice dins d'alguna de les empreses implicades en el trasllat.

La investigació la porten el Grup XXI de la Brigada Provincial de Policia Judicial i la Brigada de Patrimoni Històric de la Comissaria General de Policia Judicial, que mantenen la seva investigació en secret.

stats