ART
Cultura 20/02/2013

Detenen l'home que va robar un Dalí d'una galeria de Manhattan i el va tornar per correu una setmana després

L'acusat, un ciutadà grec de 29 anys, ha declarat que el robatori va ser "estúpid" i que "estava espantat". L'home va ser detingut als Estats Units perquè la mateixa galeria on va robar el va enganyar oferint-li feina

Ara
1 min
'Cartell de Don Juan Tenorio' al web de la galeria Venus over Manhattan / ARA

Nova YorkPhivos Istavrioglou va ser detingut el passat dissabte acusat d'haver robat el quadre 'Cartel de Don Juan Tenorio' de Dalí a la galeria Venus Over Manhattan de Nova York, el juny del 2012. El diari ARA va publicar la notícia de la desaparició del quadre a finals del mateix mes.

El grec va robar el quadre el 19 de juny del 2012, però un cop a Grècia el va retornar per Correu Express sense adreça remitent. Al cap d'una setmana del robatori, el quadre valorat en 112.500 euros, va arribar sense marc, embolicat a dins d'un tub. Segons fonts policials Istavrioglou va agafar el quadre a plena llum del dia i amb totes les càmeres gravant. Va posar el quadre a dins d'una bossa de la compra i va marxar. " Cyrus R. Vance Jr

Phivos Istavrioglou qui havia robat el 'Cartel de Don Juan Tenorio' de Dalí. A més, també hi van trobar restes de l'ampolla d'un suc que també hauria robat en un supermercat de la ciutat novaiorquina.

Un detectiu Phivos Istavrioglou, per això va ser interceptat a l'aeroport internacional John F.Kennedy el dissabte passat. En el judici celebrat aquest dimarts, van condemnar a Istavrioglou a pagar una fiança d'uns 90.000 euros, una mica menys del valor de l'obra de Dalí. El pròxim judici serà el dimarts 25 de febrer.

stats