Obituari
Cultura 01/01/2012

Mor Rogelio Hernández, la veu de Paul Newman i Marlon Brando

L'actor i director de doblatge ha mort a Barcelona als 81 anys, després d'una llarga carrera en què va participar en més de 1000 doblatges de pel·lícules

Ara
1 min

BarcelonaConsiderat un dels millors actors de doblatge de Barcelona, Rogelio Hernández (Barcelona, 1930-2011) es va iniciar professionalment a Madrid. Un dels seus primers papers va ser doblar el personatge de Jeffrey Hunter a Centaures del desert (John Ford). Instal·lat a Barcelona des de 1960, Hernández va participar en més de 1000 pel·lícules, i va posar veu a actors com Marlon Brando, Paul Newman i Michael Caine. Durant la dècada dels 70 va donar personalitat i força a les veus de Burt Reynolds, Gene Wilder, James Caan i Robert Duvall, i als 80 va afegir un nou personatge al seu impressionant catàleg: es va convertir en la veu de Jack Nicholson a partir del doblatge d'El carter sempre truca dues vegades (Bob Rafelson, 1981).

Rogelio Hernández es va retirar de la professió l'any 2008 per culpa de problemes de vista. La seva dona, Rosa Guiñón, i una de les seves filles també s'han dedicat al doblatge.

stats