CULTURA
Cultura 25/03/2012

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi exhibeixen la seva aliança musical a l'Auditori

La col·laboració tenia dos reptes: unir el món de les cançons i arranjar-les per la cobla i que "funcionés" i el repte tècnic que suposava lligar una veu "natural" amb la intensitat sonora de la cobla. Aquest diumenge, amb l'ARA i en exclusiva, el disc de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

Acn
2 min
Roger Mas, amb la cobla Sant Jordi a l'Auditori

BarcelonaLa fusió entre la música de Roger Mas i els sons tradicionals de cobla s'han fet sentir amb intensitat aquesta nit passada entre les parets de l'Auditori de Barcelona. El repertori s'ha mogut entre composicions de la trajectòria de Mas i adaptacions de cançons tan diferents com 'Haika mutil' del basc Mikel Laboa o 'Amore che vieni, amore che vai', de Fabrizio de André. Dels concerts que han anat fent Mas i la cobla ha tingut com a resultat el primer disc entre el cantautor i la formació, que va ser enregistrat en directe, i ha vist la llum aquest mateix dissabte en el concert a l'Auditori, que s'ha portat a terme en el marc del BarnaSants. En la presentació de l'àlbum aquesta setmana, el cantautor solsoní va indicar que un disc sempre busca recrear el "món personal a partir de tots els mons que vas trobant" i va indicar que és el treball del que se sent "més satisfet" dels editats fins ara.

Poc després de les nou de la nit d'aquest dissabte, han aparegut sobre l'escenari de l'Auditori la Cobla Sant Jordi per interpretar 'Els reis dels núvols'. Posteriorment, ja han trepitjat l'escenari Roger Mas i la seva banda per interpretar un dels seus temes: 'L'home elefant' i 'Si tu m'ho dius...'. De fet, gran part del directe són temes del músic solsoní. Tant uns com altres han aconseguit que no es notin les diferències d'estil entre la cobla i el grup de Mas, ja fossin cançons més pausades o altres més animades. La fusió és gairebé perfecte i el projecte està més que consolidat. Roger Mas va explicar que la col·laboració tenia dos reptes: unir el món de les cançons i arranjar-les per la cobla i que "funcionés" i el repte tècnic que suposava lligar una veu "natural" amb la intensitat sonora de la cobla. Aquest dissabte -a l'Auditori han demostrat que els dos reptes han estat assolits.

stats