OBITUARI
Cultura 10/07/2011

Mor el coreògraf francès Roland Petit

Figura fonamental de l'escena internacional i creador de més de cent ballets, ha mort a Ginebra aquest matí, a l'edat de 87 anys

Redacció
1 min

BarcelonaRoland Petit va néixer el 14 de gener del 1924 a Villemomble, al nord de París. La seva carrera va tenir una projecció internacional molt lluïda. Va passar pels Ballets dels Camps Eliseus i pels de Marsella, va fundar Ballets de París i va arribar a Hollywood, on va col·laborar amb les grans companyies de dansa clàssica.Es va començar a prodigar als anys 40, amb Les forains, Le jeune homme et la mort o Les demoiselles de la nuit, i va saltar a la fama l'any 1949 amb Carmen, un magnífic espectacle en què va treballar amb la seva dona i font d'inspiració Zizi Jeanmarie. El 1961, Petit va crear un muntatge escènic exclusivament per a aquesta gran musa, amb qui va tenir la seva filla Valentine.

A la tardor del 2010, Petit va tornar a l'Òpera de París amb tres cèlebres ballets, Le rendez-vous, Le loup i Le jeune homme et la mort. Roland Petit ha mort avui, a l'edat de 87 anys, a Ginebra, la seva ciutat de residència des de feia una dècada.

stats