Cinema
Cultura 28/10/2011

Roma vibra amb la història del consolador

El festival de cinema de la capital italiana rep amb aplaudiments i rialles 'Hysteria', comèdia romàntica amb Maggie Gyllenhaall que explica com es va inventar el vibrador a l'Anglaterra de l'època victoriana.

Efe
1 min

BarcelonaAhir es va presentar al Festival Internacional de Cinema de Roma la comèdia romàntica Hysteria, protagonitzada per Maggie Gyllenhaal, que explica com es va inventar el vibrador a l'Anglaterra de l'època victoriana.

La pel·lícula de la nord-americana Tanya Wexler, rebuda amb aplaudiments i rialles pel públic, s'endinsa en la repressió sexual de l'època i mostra com alguns metges com l'especialista en medicina femenina Robert Dalrymer, que feia massatges a la pelvis de les dones fins que aquestes tenien orgasmes. Els metges, però, no associaven aquest tractament a res sexual i pensaven que es tractava d'un bon remei per als casos histèria femenina.

Després de manipular la pelvis de nombroses dones amb el doctor Dalrymer i la filla d'aquest, Charlotte (Gyllenhaal), el jove metge Mortimer Granville va inventar el primer model de vibrador elèctric, que permetia solucionar de forma mecànica els problemes de les dones.

El guionista Stephen Dyer, un dels més felicitats durant la roda de premsa, feia broma sobre el fet que un home hagi escrit la història sobre l'invent del vibrador. "Molts homes no volen que es promogui l'ús del vibrador femení i em pregunten per què he escrit aquesta història. I jo l´únic que els puc dir és que abracin la tecnologia", va apuntar.

stats