Drets d'autor
Cultura 24/01/2012

La SGAE ajorna les eleccions a la junta directiva

La Societat General d'Autors i Editors continua a l'espera que el ministeri de Educació, Cultura i Esport doni llum verda a la reforma dels seus estatuts

Efe
2 min

BarcelonaLa Societat General d'Autors i Editors (SGAE) no celebrarà les eleccions a la seva junta directiva el proper 7 de febrer com estava previst, ja que l'entitat de gestió continua a l'espera que el ministeri de Educació, Cultura i Esport doni llum verda a la reforma dels seus estatuts.

Fonts de la SGAE han explicat a Efe que probablement fins a l'abril no serà possible celebrar les eleccions, ja que des que el govern espanyol aprovi la reforma dels estatuts fins als comicis han de transcórrer dos mesos. L'entitat va presentar el passat 1 de desembre al ministeri la reforma dels seus estatuts aprovada el dia anterior en una assemblea general extraordinària de socis, i va demanar que es tramités per via d'urgència per poder celebrar les eleccions.

Segons la llei de propietat intel·lectual, el ministeri compta amb un termini màxim de tres mesos per pronunciar-se, període en el qual ha de donar oportunitat a les entitats directament interessades per dir la seva, tràmit en què es troba ara el procés. La reforma dels estatuts va ser aprovada gairebé per unanimitat dels socis de la SGAE el 30 de novembre, de manera que es va culminar un procés iniciat al setembre per canviar el sistema d'elecció de la seva junta directiva i que, entre altres mesures, va ampliar de 8.220 a 20.881 el nombre de socis que podran votar en les pròximes eleccions. Tot això dins d'un procés de refundació de la SGAE després de la crisi viscuda en l'entitat el passat estiu arran de la investigació judicial oberta per l'Audiència Nacional per un suposat desviament de fons en empreses vinculades a l'entitat i que van portar a la detenció de diversos dels seus exdirectius, entre ells Eduardo Bautista.

Fins ara, dos han estat els socis que han anunciat la seva intenció de concórrer a les pròximes eleccions, Antón Reixa (poeta, músic, guionista, productor i director de cinema) i José Luis Fernández Sastrón (compositor i músic).

stats