Cultura
Cultura 22/07/2011

La SGAE convoca eleccions per refundar-se

La Societat celebrarà una assemblea extraordinària per modificar les normes electorals, que "ampliarà la base democràtica de participació"

Efe
1 min

MadridLa Societat General d'Autors i Editors (SGAE) prepara la seva refundació. El mes de setembre celebrarà una assemblea general extraordinària per modificar les normes electorals abans de les properes eleccions, que seran convocades immediatament.

La comissió modificarà "les normes electorals, ampliant-ne la base democràtica de participació" i "de conformitat amb aquest projecte, es convocaran immediatament les eleccions", assenyalava la SGAE. Les reivindicacions, que feien els grups d'oposició de l'actual equip gestor de la SGAE, estan pendents d'aprovar-se a la junta directiva del proper 28 de juliol.

En una reunió celebrada ahir, també es va anunciar que l'exmagistrat del Tribunal Suprem i membre de l'Acadèmia de Legislació i Jurisprudència, Ramón López Vilas, presidirà la comissió interna d'investigació. Els resultats de la investigació es traslladaran als socis de la societat i a l'Audiència Nacional, que manté obert el sumari de la presumpta desviació de fons de l'entitat.

La comissió rectora ha apartat de les seves responsabilitats Enrique Loras i el seu director financer, Ricardo Azcoaga, vint dies després de ser imputats per apropiació indeguda i administració fraudulenta. També s'ha deixat vacant la direcció general de l'entitat i contractar "de forma immediata" un director econòmic financer del Grup SGAE. La seva missió consistirà a "reexaminar tots els procediments de control pressupostari de l'entitat, dirigir una auditoria d'Arteria per valorar els seus actius i presentar un informe que permeti el despreniment de tots aquells que no siguin essencials per la seva activitat com a entitat de gestió".

Des de la Societat, s'ha animat a participar en el procés de refundació a tots els socis, de cara a la "reconstrucció de la imatge i reputació de l'entitat".

stats