DRETS D'AUTOR
Cultura 15/06/2012

La SGAE impugna la pensió de Teddy Bautista de 23.000 euros al mes

Segons 'El Correo', el consell de direcció de l'entitat vol bloquejar una paga que en total hauria d'ascendir als 3 milions d'euros

Ara
1 min
Teddy Bautista, president de la SGAE

Barcelona'El Correo' de Biscaia publica una entrevista demà al nou president de la Societat General d'Autors i Editors, Antón Reixa, en què afirma que el consell de direcció de l'entitat ha impugnat la pensió de 23.000 euros al mes que cobra l'expresident Teddy Bautista. La xifra total de la jubilació que hauria de cobrar l'expresident imputat és de 3 milions d'euros. Una pensió vitalícia que en el seu moment es va justificar perquè el directiu havia destinat el seu sou a un fons de pensió. La xifra desorbitada era la compensació per haver assolit que la SGAE hagi passat en dues dècades de recaptar 3 milions d'euros a l'any a recaptar-ne 350.

"Recuperarem aquests diners encara que segurament el senyor Bautista ens posarà un plet", defensava Reixa. El president també hi afirma que "hi ha la possibilitat que Bautista sigui declarat innocent de l'operació Saga". "Però està clar per tot el que sabem i pels informes de l'auditoria que hi ha hagut una gestió arbitrària i megalòmana. Això ens ha causat un cost patrimonial important", afegeix.

Segons 'El País', els deutes de la SGAE ronden els 130 milions d'euros, en part pel fracàs de la xarxa de teatres Artèria. El primer objectiu de Reixa és desfer-se'n tan aviat com sigui possible.

stats