DRETS D'AUTOR
Cultura 08/05/2012

El gallec Antón Reixa, escollit president de la SGAE

José Luis Fernández Sastrón es queda sense el càrrec que s'havia disputat en les anteriors eleccions amb Teddy Bautista

Efe
1 min
Antón Reixa, ahir a la Corunya, després de rebre la confirmació del bon resultat obtingut a les eleccions.

MadridAntón Reixa ha estat escollit aquest dimarts a la tarda nou president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) amb 24 vots a favor, en la primera reunió de la junta directiva de l'entitat, sorgida de les eleccions del passat 26 d'abril.

L'escriptor, músic, director i productor de cinema ha aconseguit els suports suficients per presidir l'entitat, després de la victòria sense majoria que la candidatura renovadora que encapçala, Aunir, va aconseguir en aquests comicis, amb 14 representants. Onze dels membres de la junta han votat José Luis Fernández Sastrón i dos més han votat en blanc.

Nascut a Vigo fa 55 anys, Reixa assumeix el repte de liderar, amb una junta directiva marcada per la pluralitat, la renovació de l'entitat de gestió, immersa en una greu crisi després de la detenció fa deu mesos de diversos dels seus directius per ordre de l'Audiència Nacional.

Així, Reixa se suma a una llista d'artistes que han presidit l'entitat de gestió, com Ana Diosdado o José Luis Borau, amb l'objectiu de superar l'etapa d'Eduardo Bautista, que ostentava el càrrec de president del consell de direcció de la SGAE i que tenia caràcter vitalici.

stats