TEATRE
Cultura 15/09/2011

Josep Maria Benet i Jornet presidirà la Fundació Sala Beckett

La fundació és la condició 'sine qua non' per poder engegar el nou projecte del teatre amb seu al Poble Nou, que es podria començar a construir d'aquí un any

Efe
2 min

BARCELONALa Sala Beckett ha fet públic el nom del qui serà president de la fundació que es constituirà com a condició per poder engegar una segona vida en el nou edifici del Poble Nou que l'Ajuntament li cedirà. "Anem a pas de tortuga però no ens volem quedar aturats", va dir dimecres el director de la sala, Toni Casares, que va recordar que "tot això va començar l'any 2006" i ja disposen de l'edifici cedit per l'Ajuntament de Barcelona i del projecte "gairebé acabat" dels arquitectes, que presentaran "amb plànols i maquetes" el mes de desembre vinent. També per aquestes dates, Casares té previst explicar amb més detalls les característiques de la nova fundació, però va avançar que "tindrà un patronat format per dramaturgs catalans i espanyols, que presidirà Josep Maria Benet i Jornet". "Esperem que posteriorment les administracions formin part d'aquest patronat i impulsin el nou edifici, que ens agradaria començar construir d'aquí un any", va afegir.

La programació d'aquesta temporada de la sala Beckett serà "continuista" i apostarà, "amb més convicció que mai", pels nous autors. En aquesta línia, F3dra (Pleasure and Pain), que s'estrenarà demà, és una obra escrita per la jove autora Marilia Samper per a la companyia Q-Ars Teatre, que porta als nostres temps el mite de Fedra. Una altra de les apostes de la Beckett per aquest any és la companyia La Guapa, que reposarà El biògraf i estrenarà Opció B, totes dues de Marc Angelet. A més d'"apostar per certes companyies teatrals", als responsables de la Sala Beckett els agrada "repetir autors", segons Casares, per la qual cosa aquest primer trimestre coproduiran La Ciutat, de Martin Crimp. També cal destacar l'estrena de Radiacions, una obra escrita a quatre mans pel periodista Enric Juliana i l'escriptor Julià de Jòdar que aborda un tema tan actual com l'última etapa dels governs socialistes al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona.

stats