Cultura 02/01/2012

Salma Hayek, Cavaller de la Legió d'Honor de França

L'actriu mexicana se suma a la nòmina d'estrelles de Hollywood que rep aquesta condecoració honorífica, com ara els directors Steven Spielberg, David Lynch o Clint Eastwood

Efe
1 min
Salma Hayek al Festival de Canes el 2010

ParísLa actriu mexicana Salma Hayek, esposa del magnat francès François-Henri Pinault,va ser investida Cavaller de la Legió d'Honor de França el 30 de desembre, segons ha fet públic avui el butlletí oficial de l'Estat francès. L'actriu, de 45 anys, va ser nominada als Oscar per la seva interpretació a Frida, de Julie Taymor, on van encarnar a la cèlebre pintora mexicana, després d'haver-se guanyat el reconeixement com un dels grans noms de Hollywood gràcies a pel·lícules com Desperado, de Robert Rodríguez, o Traffic, d'Steven Soderbergh. Recentment Hayek ha participat en la pel·lícula El gat amb botes, on ha posat a la veu a la gata que acompanya al protagonista, interpretat per Antonio Banderas.

Amb aquest reconeixement la intèrpret mexicana se suma a la llista d'estrelles cinematogràfiques condecorades per l'Estat francès, com ara l'actor britànic Michael Caine, el directors nord-americans Steven Spielberg, David Lynch o Clint Eastwood.

En el mateix conjunt de nomenaments honorífics d'Any nou hi el sogre de l'actriu, François Pinault, fundador del grup de productes de luxe Pinault-Printemps-Redoute (PPR), que va rebre, als 75 anys, la insígnia de Gran Oficial de la Legió d'Honor. També van investits Cavallers d'Honor la secretaria vitalícia de l'Acadèmia francesa, Hélène Carrère d'Encausse, l'exalpinista i exsecretari d'Estat d'Esports i Joventut Maurice Herzog i l'exdirector del Centre Nacional d'Estudis Espacials de França (CNRS), Michel Lefebvre.

stats