Còmic
Cultura 25/04/2012

El Saló del còmic dedicarà una exposició a Moebius

La Xina serà el país convidat en la 30ena edició del certamen, que inclourà l'exposició més gran d'originals de 'Little Nemo in slumberland' que s'hagi vist mai al món

Acn/ara
1 min
Moebius

BarcelonaEl Saló internacional del còmic de Barcelona arriba a la seva 30a edició. Amb un pressupost de 700.000 euros, la cita del sector de les vinyetes aplegarà del 6 al 9 de maig més de 150 expositors en els 19.000 metres quadrats del Palau 8 de la Fira de Montjuïc.

Un dels focos d'interés de l'edició d'enguany serà l'homenatge que dedicarà a Jean Giraud, l'autor de còmics francès també conegut com Moebius, que va morir el passat 10 de març. Conegut per obres com 'L'incal' o els còmics del Tinent Blueberry, Moebius serà el protagonista d'una exposició en què es podran veure els seus originals i d'altres que li dediquen autors locals.

També hi haurà, com és tradició, una exposició dedicada als autors que van guanyar els premis de la passada edició del saló: Paco Roca i Jordi Longarón. També serà objecte d'una mostra Spiderman, commemorant el 50è aniversari del superheroi.

Una altre dels plats forts del festival serà l'exposició d'originals de 'Little Nemo in Slumberland', el gran clàssic de Winsor McCay. El país convidat d'aquesta edició del Saló serà la Xina. Així, una gran mostra recorrerà la història del còmic xinès, al mateix temps que es projectaran obres dels creadors xinesos més destacats. I com ja s'havia anunciat, una l'exposició 'Robots en su tinta' estarà dedicada a la relació dels robots amb el còmic, la literatura i el cinema.

També hi haurà sinergies del Saló amb el cinema i la música. El cicle Phemomena celebrarà una marató robòtica el 5 de maig als cinemes Urgel amb la projecció de 'Matrix', 'Animes de metall' i 'Hardware'; i durant el Saló, els grups Lax'n'Busto, Teràpia de Shock, Avalanch i Los Coronas actuaran en viu al recinte del certamen.

stats