ART
Cultura 23/03/2012

El Saló d'Antiquaris obre amb més de 10.000 obres i antiguitats

Joies d'època, mobles modernistes, art tribal o primeres espases de la pintura se citen a Fira de Barcelona de dissabte fins l'1 d'abril

Efe
2 min

BARCELONAEl 36è Saló d'Art Antic i Modern de Barcelona obre dissabte les seves portes amb més de 10.000 obres, entre elles pintures de reconeguts artistes com Picasso, Dalí, Tàpies o Barceló, antiguitats de tots els estils i èpoques, art tribal africà, mobles modernistes o peces d'alta joieria.

Les obres que acull el Saló abracen totes les èpoques, i així es podran contemplar Venus de Valdivia de l'Equador (4.500 - 3.500 anys abans de Crist), talles romàniques i gòtiques, peces decoratives i del modernisme internacional, mobiliari de diferents estils, marfils, porcellanes, edicions bibliogràfiques úniques, icones gregues i russes o gravats japonesos del segle XVIII. Sota la supervisió d'un comitè d'experts, el Saló presenta també interessants peces arqueològiques clàssiques de Grècia, Roma, Egipte, Mesopotàmia o l'Edat Mitjana, així com obres precolombines, etrusques o de l'antiga Xina, i màscares rituals tribals africanes.

Es mostrarà una variada gamma de joies de diferents períodes, inspiracions i influències, com dissenys de rellotges "misteriosos" del XIX d'André Romain Guilmet, peces dels dissenyadors danesos Poul Volther i Arne Jacobsen, i obres de mestres de l'Art Nouveau com els francesos Émile Gallé o Louis Majorelle.

També s'inclouen peces artístiques d'autors com Anglada Camarasa, Joan Hernández Pijuan, Albert Ràfols Casamada, Modest Cuixart, Ignacio Zuloaga, Pablo Gargallo, Joaquín Torres-García, Josep Maria Sert, Equip Crònica, Grup Dau al Set o Grup El Paso. I quadres de noms com Picasso, Dalí, Miró, Tàpies, Barceló, Rusiñol, Casas, Henri Fantine-Latour, Nonell, Clavé, Blanchard, Oteiza, Saura, Palazuelo, Chillida, Zabaleta, Guinovart, Ponç, Gaudí, Puig i Cadafalch, Christo o Wilfredo Lam.

Com en anys anteriors, l'àmbit Espai del Desig ofereix l'opció d'adquirir interessants obres d'art per sota dels tres mil euros. El Saló Antiquaris s'allargarà fins l'1 d'abril al Palau 8 del recinte firal de Montjuïc i està organitzat conjuntament per l'Agrupació d'Antiquaris de les Reials Drassanes i el Gremi d'Antiquaris de Catalunya, amb Fira de Barcelona i Flaqué Internacional.

stats