MÚSICA
Cultura 17/05/2012

Salvador Brotons composa la 'Suite simfònica' de la Patum de Berga

Es tracta d'una versió per a orquestra de les músiques tradicionals de la Patum amb una durada d'entre 12 i 15 minuts que tindrà dos possibles finals

Ara
1 min
L’Orquestra Simfònica de l’Escola Municipal de Música de Berga

BarcelonaLa Suite Simfònica de la Patum de Berga, composada per Salvador Brotons, s'estrenarà aquest diumenge al Teatre Municipal de la capital de Berguedà. La peça parteix de la música tradicional de la Patum i serà interpretada per l'Orquestra Simfònica de l'Escola Municipal de Música de Berga, formada per estudiants de música de la ciutat i la comarca.

El projecte ha consistit en arranjar musicalment les músiques tradicionals de La Patum, que són tocades habitualment per instruments de vent, per a que puguin ser tocades per orquestres senceres, amb les seccions de corda incloses.

La Suite Simfònica de la Patum de Berga té una durada d'entre 12 i 15 minuts i dos finals possibles. Comença amb els 'Turcs i Cavallets' i acaba amb el 'Tirabol'. A partir d'aquí, la peça pot acabar o seguir amb 'El Patumaire'. La Suite també farà un repàs a altres peces musicals com 'El Ball de l'Àguila', 'Gegants i Capgrossos', 'Nans vells i Nans nous' i 'Plens'.

stats