ART
Cultura 09/02/2012

París fa un passeig per la vida més íntima de Dalí

Una exposició a l'Espai Dalí de Montmartre recull els records del secretari del pintor com retrats, escultures i pintures

Efe
1 min
Enrique Sabater i Salvador Dalí

BarcelonaEnrique Sabater, amic i secretari personal durant dotze anys de Salvador Dalí, exposa a París una col·lecció que li va deixar el pintor com a llegat. El museu Espace Dali de Montmartre acull fins al 10 de maig l'exposició 'Firmado: Dalí', un recorregut pels records de Sabater amb més de seixanta aquarel·les, dibuixos, retrats, escultures i instantànies del pintor surrealista.

La complicitat que va sorgir entre aquests dos homes va fer possible que Sabater no només l'acompanyés a tots els seus viatges i el visités a casa a diari, sinó que ell fos l'única persona que va compartir taula de manera quotidiana amb el pintor i la seva esposa, Gala. Això va fer possible que pogués desenvolupar la seva afició per la fotografia retratant la parella en moments íntims.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Sabater també pretén mostrar al públic altres obres de gran valor que li va deixar Dalí, que encara no han sigut exposades. L'espai dedicat a l'artista recull des del famós telèfon-llagosta al sofà amb forma de llavis de Mae West, passant pel retrat a llapis de l'escriptor Josep Pla.

A l'espera de la retrospectiva que prepara el Centre Pompidou per a aquesta tardor, l'actual mostra, que porta dos anys exposada en el museu dedicat a l'artista a Cadaqués, pot servir d'aperitiu.

stats