Gastronomia
Cultura 16/09/2011

La filla de Santi Santamaria es posa al capdavant de Can Fabes

Xavier Pellicer, segon de Santamaria, assumirà més portagonisme a la cuina

Redacció
1 min

BarcelonaSet mesos després de la mort de Santi Santamaria en el seu restaurant de Singapur, la filla del xef es posa al capdavant del restaurant del seu difunt pare. “Amb moltes ganes i perquè no es pot viure del record", la família de Santi Santamaria ha decidit emprendre una nova etapa a Can Fabes, “amb un esperit de continuïtat obert a la innovació”, segons que ha detallat la filla del xef desaparegut, Regina Santamaria. Fins ara, Regina es feia càrrec de l'establiment a Singapur.

Ara passarà més temps a Sant Celoni (Vallès Oriental) per dirigir l'equip, “ensenyar als cuiners la importància que tenen i com poden aportar la seva pròpia personalitat als fogons”, i amb l'ajuda de la seva mare, Àngels Serra, que seguirà sent “la cara que els clients volen veure” al menjador de Can Fabes.

Sobretot, Regina ha destacat que no es poden quedar “atrapats en el temps. Santi va fer una gran feina, tothom sap el bon cuiner i creador que era, però també hem de demostrar el que valem nosaltres, perquè no es pot viure del record", ha subratllat Regina.

Així, en la propera temporada del restaurant, hi haurà novetats: Xavi Pellicer, que va ser mà dreta de Santi Santamaria, conjugarà la seva fidelitat al xef amb la seva pròpia identitat culinària, un fet que l'ha portat a provar plats nous amb verdures i productes biodinàmics, que combina, per exemple, en receptes com el tomàquet sec, les gambes, l'albergínia i seitó, o amb un gratinat de bledes.

A l'oferta s'hi sumarà un menú d'homenatge a Santi Santamaria, que oferirà alguns dels plats més emblemàtics del xef, com els raviolis de gambes, papada amb caviar o colom de sang al cardamom.

stats