SÓNAR 2011
Cultura 10/06/2011

São Paulo es convertirà el 2012 en la tercera seu del Sónar

El Sónar celebrarà un festival de gran format a São Paulo el 2012. L'ICIC dóna suport al projecte més ambiciós en l'estratègia d'internacionalització del festival amb 120.000 euros anuals en 4 anys.

Marta Salicrú
2 min
El Sónar comparteix amb el festival OFFF, inaugurat ahir, una mostra sobre el retrat al segle XXI.

Barcelona.El Festival de Música Avançada i Art Multimèdia celebrarà la 18a edició a Barcelona la setmana que ve i, simultàniament, en celebrarà la segona a la Corunya. Després de la capital catalana i de la ciutat gallega, la tercera seu del Sónar serà São Paulo. La ciutat més gran del Brasil acollirà el 2012 un festival de gran format que significarà el projecte més ambiciós en l'estratègia d'internacionalització d'Advanced Music, l'empresa que organitza el Sónar. Per dur-lo a terme, el festival ha signat un conveni de quatre anys amb l'l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) dotat en 120.000 euros anuals.

La col·laboració de l'ICIC s'explica perquè l'edició brasilera del Sónar vol ser una plataforma de promoció de la cultura catalana. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va defensar l'acord ahir, en la presentació del festival, pel fet que la música és un sector cultural clau. Segons Mascarell, "Catalunya té més talent que mercats" i el Sónar és una plataforma per arribar als mercats. Per al conseller, el conveni amb el festival és una inversió. "S'ha d'estalviar, però no en projectes estratègics", va afirmar.

L'experiència del Rock in Rio

Per fer realitat el Sónar São Paulo, Advanced Music s'associa amb un partner brasiler: la productora Dream Factory, responsable del megafestival Rock in Rio, que s'ha fet a Rio de Janeiro, Lisboa i Madrid, i que ha superat el milió de persones en les edicions al Brasil. Aquesta productora assumirà la logística i la comunicació del Sónar brasiler i vetllarà per "l'arrelament del festival a la ciutat", va explicar Ricard Robles, codirector del Sónar. Advanced Music en mantindrà la direcció artística des de Barcelona.

L'edició del 2012 serà la segona que el Sónar celebrarà a São Paulo, on ja va organitzar un festival el 2004 que va reunir 24.000 persones. Segons Robles, la segona incursió al mercat brasiler aspira a duplicar aquesta xifra. Des del 2002 Advanced Music ha fet regularment festivals a Londres i Tòquio, que ja han tingut els seus Sónars aquest any, i també ha estat present a Hamburg, Nova York, Washington, Buenos Aires, Guadalajara, Seül, Frankfurt, Roma, Lisboa i Lió. El setembre passat es va estrenar a Chicago.

El retrat al segle XXI

Quan falta una setmana per a l'inici del Sónar 2011, ahir va obrir portes al CCCB el festival OFFF, dedicat al disseny i la creativitat. El Sónar comparteix enguany l'àrea dedicada a l'art multimèdia amb aquest festival i exposa una selecció d'obres interactives que actualitzen mitjançant les noves tecnologies el concepte del retrat. La mostra es podrà veure al CCCB fins al final del Sónar.

stats