DANSA
Cultura 04/11/2011

Dansa per a tots els públics al Dansat!

El Sant Andreu Teatre recupera el festival de dansa del 9 al 13 de novembre amb una selecció de sis espectacles, de la dansa emergent a la dansa familiar

Ara
2 min
'Dos' de LaMov al Dansat!

BarcelonaDesprés de ser a la corda fluixa per la incertesa en les subvencions del Conca, el Dansat!, el festival de dansa del Sat!, se celebrarà del 9 al 13 de novembre al teatre de Sant Andreu. La mostra reivindica la dansa per a tots els públics: d'edats diferents i més o menys aficionats als espectacles de moviment.

El dimecres 9 de novembre el Dansat! obrirà amb una sessió dedicada a les companyies emergents, modernes i fresques. D'una banda Bellas durmientes, de la coreògrafa Christine Cloux, Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat valenciana com a millor intèrpret i millor espectacle de dansa, que traça un pont entre la nena i la dona adulta; i de l'altra, l'exploració dels límits de cadascú a Her name is Hysteria, de les ballarines i coreògrafes establertes a Barcelona Sau-Ching Wong i Paloma Muñoz.

El dijous 10 es podrà degustar una proposta de la companyia aragonesa LaMov, que és una col·laboració entre dos coreògrafs deixebles de Béjart i Duato. Dos està configurada per dues parts: la primera és una coreografia que parla de la lluita d'oposats que controla les persones i les relacions; la segona, inspirada en la fotografia Superpoblació de Will McBride (1969), s'introdueix en el món de la desigualtat social.

El divendres arribarà el torn d'una coproducció entre la companyia catalana Contrapunctus danceport i els alemanys movingtheatre.de, que ha reunit 4

coreògrafs i un director de 4 països europeus (Àustria, Alemanya, Itàlia i l'Estat espanyol) per desenvolupar Revolver Indenti(c)tats, un projecte que parla de la

uniformitat i la individualitat, la integració, la marginació, els outsiders, l'agressió...

Els grecs RootlessRoot seran els encarregats de dissabte a la nit. Jozef Frucek i Linda Kapetanea han creat el que ells anomenen "una absurda composició multiplicada per a 4 ballarins, els seus 4 cossos i una enorme distància entre ells". Explorant el concepte del no-res com a part de la naturalesa humana, Eyes in the Colors of the Rain explora el cos en diferents aspectes.

I finalment, com cada any, el DANSAT proposa una peça de dansa contemporània familiar: la companyia mallorquina Maria Antònia Oliver farà una funció de diumenge a la tarda per a públic infantil amb l'espectacle nOu. La peça juga amb la poètica del cos i el risc per captivar els nens, a partir d'una posada en escena bella i un paisatge sonor agradable que ens transportaran a mons onírics.

stats