MÚSICA CLÀSSICA
Cultura 16/03/2012

Savall dirigeix l'últim concert concebut per Montserrat Figueres

L'homenatge a la soprano, que va morir al novembre de l'any passat, tindrà lloc a l'església de Santa Maria del Pi

Efe
1 min
Jordi Savall a 'In memoriam Montserrat Figueras' / ACN, Oriol Campuzano

BARCELONAEl director i violagambista Jordi Savall dirigirà el 21 de març a Barcelona l'últim concert concebut per la soprano Montserrat Figueras, 'L'Esperit i els Símbols'.

Jordi Savall s'encarregarà de dirigir els solistes vocals dels conjunts Lux Feminae i la Capella Reial de Catalunya i els instrumentistes d'Hespèrion XXI en un concert dedicat a la seva dona, Montserrat Figueras, morta al novembre de l'any passat, que tindrà lloc a l'església de Santa Maria del Pi.

El programa musical que s'interpretarà a Santa Maria del Pi incorpora músiques dels segles XII i XIII procedents del manuscrit conservat al monestir femení de Las Huelgas (Burgos), uns dels repertoris més estimats de la soprano Montserrat Figueras. El repertori del concert també inclourà obres del manuscrit de l'Arsenal de Thibaut de Champagne, rei de Navarra, i les Cantigues de Santa Maria d'Alfons X el Savi.

El títol i les obres del concert-homenatge van ser concebuts per la pròpia Montserrat Figueras i mostren el seu interès pel paper de la dona com a músic i intèrpret a través de la història. La simbologia mística és un element clau per comprendre el pensament d'aquestes obres, amb una espiritualitat profunda i un misticisme que Montserrat Figueras havia cultivat durant tota la seva carrera.

stats