MÚSICA
Cultura 20/03/2012

El Quartet Casals oferirà la integral dels quartets de Schubert a Vilabertran

La vintena edició de la Schubertíada se celebrarà del 16 d'agost al 8 de setembre i també destaca del programa el baríton alemany Matthias Goerne

Acn
1 min
El Quartet Casals oferirà la integral de quartets de Schubert / ACN, Schubertíada

BARCELONAEl Quartet Casals, un dels conjunts instrumentals amb més projecció de l'Estat, interpretarà la integral dels quartets de corda de Franz Schubert en la vintena edició de la Schubertíada de Vilabertran (Alt Empordà), en què també hi serà, entre d'altres, el baríton alemany Matthias Goerne.

La Schubertíada de Vilabertran se celebrarà entre el 16 d'agost i el 8 de setembre al municipi empordanès. L'esglesiola de Vilabertran tornarà a ser la seu d'un certamen dedicat a la música de cambra i la cançó poètica, molt centrat en l'obra de Franz Schubert però que no exclou enguany compositors com Strauss, Mahler, Schumann, Brahms o Chopin.

Dins del programa sobresurt la interpretació del Quartet Casals, format per Vera Martínez-Mehner (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel), que farà de la integral dels quartets de Schubert, formada per cinc concerts. El primer dels cinc concerts del grup serà el 16 d'agost, dia de la inauguració, mentre que els quatre restants s'han programat per als dies 17, 18, 24 i 25 d'agost.

Aquest festival ha mantingut el pressupost de 120.000 euros que es va fixar l'any després de veure reduïts els ingressos per subvencions, però tanmateix oferirà deu concerts, dos més que el 2011.

stats