Moda
Cultura 30/11/2011

El vestit d'Amy Winehouse a 'Back to Black' se subhasta per 50.000 euros

El Museu de la Moda de Xile adquireix el vestit de 'chiffon' fet per la dissenyadora tailandesa Disaya

Efe
2 min
A 'Back to Black', Winehouse lluiex el vestit de Disaya

LondresEl vestit que Amy Winehouse va lluir a la portada del disc Back to Black (2006) ja és una peça de museu. Ahir es va subhastar a Londres i la Fundació Museu de la Moda de Xile el va adquirir per 43.200 lliures (50.000 euros), quadruplicant el preu de sortida.

La peça de chiffon amb punts vermells de la dissenyadora tailandesa Disaya va ser donat a subhasta per la mateixa creadora i la quantitat recaptada ajudarà a finançar la fundació de Winehouse, que dóna suport als joves amb addiccions. El vestit és d'allò més senzill: curt, de tirants fins de color cru i estampat amb punts vermells, amb un detall de punta a l'escot. A la portada del disc, la cantant l'adornava amb un cinturó de cuir vermell.

Per Kerry Taylor, responsable de la casa de subhastes, la peça té un gran valor perquè el portava Winehouse a la portada del seu darrer disc. "Resulta agredolç tenir-lo en aquesta subhasta i vendre'l en aquestes circumstàncies, tot i que l'important és que els diners s'utilitzaran per a una bona causa".

Disaya es va llicenciar a l'escola de moda Saint Martin's de Londres i, a diferència d'altres dissenyadors que van rebutjar la petició, va prestar el vestit per al segon disc de Winehouse, on es publiquen els temes Rehab i You know I'm no Good, i del qual es van arribar a vendre 3,2 milions de còpies.

A la subhasta també es van vendre peces vintage d'alta costura d'actrius com Elizabeth Taylor i Audrey Hepburn, així com una rèplica del vestit de núvia de Diana de Gal·les. El sari daurat de Balenciaga que Taylor va lluir a Cleopatra es va vendre per 36.500 euros; una altra de les estrelles era el vestit de color marfil i cintura de vespa dissenyat per Edith Head que Hepburn va portar a Vacances a Roma (1952).

La casa Christie's acollirà dijous una altra subhasta en què destaca una peça icònica d'Yves Saint Laurent, el vestit inspirat en els colors i la geometria de Mondrian.

stats