CINEMA
Cultura 05/07/2011

Segundo de Chomón encara guanya premis

El Festival Il Cinema Ritrovato de Bolonya guardona un digibook amb 31 títols de la filmografia d'aquest pioner del cinema, editat entre Cameo i la Filmoteca

Redacció
1 min

BarcelonaEl documental Segundo de Chomón 1903-1912. El cine de la fantasía, coeditat per la Filmoteca de Catalunya i Cameo, ha estat guardonat amb el premi al millor DVD de l'any 2011 que atorga el festival Il Cinema Ritrovato, organitzat per la Cinemateca de Bolonya (Itàlia). Es tracta d'un digibook que inclou 31 dels 105 títols que componen la col·lecció Segundo de Chomón de la Filmoteca de Catalunya, la més important del món sobre aquest pioner del cinema, nascut a Terol el 1871 i que va treballar a Barcelona, París i Torí.

Il Cinema Ritrovato, que aquest any ha celebrat els 25 anys, és un dels festivals més prestigiosos sobre films històrics recuperats per filmoteques, un lloc de trobada entre diverses generacions d'historiadors, crítics i cinèfils que tenen un llenguatge comú: la preservació i la difusió de les imatges cinematogràfiques. Des de fa vuit anys, el festival atorga els DVD Awards en cinc categories: millor DVD, millor redescobriment, millors extres, millor sèrie i millor cofre. L'objectiu d'aquests guardons és donar visibilitat i incentivar l'edició de DVD de qualitat realitzats arreu del món.

stats