FOTOGRAFIA
Cultura 14/05/2012

Pedro Madueño exposa a Can Framis els seus retrats íntims i essencials

El fotoperiodista ha fixat la seva mirada íntima i analítica en creadors com Eduardo Chillida, Antoni Tàpies i Ferran Adrià

Efe
1 min
'Seqüències' de Pedro Madueño

BarcelonaEl fotoperiodista Pedro Madueño presenta des d'avui a l'espai expositiu Can Framis de Barcelona l'exposició 'Seqüències', en la qual mostra l'"essència vital" de vuit personatges del món de la cultura en unes sèries fotogràfiques inèdites.

Sota una mirada íntima i analítica, Madueño –guanyador del Premi 2011 de fotografia que atorga la Fundació Vila Casas–, ha despullat interiorment els protagonistes de les vuit sèries de retrats que formen la present exposició, que reuneix prop de setanta treballs.

En la mostra es poden veure les sèries de retrats dedicats a Eduardo Chillida, Jaume Plensa, Antoni Tàpies, José Hierro, José Tomás, Baltasar Porcel, Ferran Adrià i la ballarina Maya Plisetskaya. Madueño ha recordat que "mitjançant les seqüències penetres més en el personatge, en la seva obra, en la seva vida, en uns conceptes que són difícils d'explicar amb un sol retrat", i que li agradaria que "el visitant que acudeixi a l'exposició tregui les seves pròpies conclusions" sobre cadascun d'ells.

stats