ARA LLEGIM
Cultura 05/04/2012

La cançó 'Paraules d'amor' de Serrat inspira l'últim llibre de David Escamilla

L'autor assegura que la novel·la evoca la força del primer amor i és un llibre d'"homenatge" al cantant

Acn
1 min
Portada de 'Paraules d'amor' de David Escamilla / ACN, Edicions 62

BARCELONAL'any 1967, Joan Manuel Serrat publicava el seu segon disc, 'Cançó de matinada', que incloïa la que per a moltes generacions s'ha convertit en una banda sonora vital: 'Paraules d'amor'. L'escriptor i periodista David Escamilla s'ha inspirat en els protagonistes de la cançó per teixir la història de Maria Riera i Ramon Miserachs, un "Romeu i Julieta a la catalana", en un llibre que porta el mateix títol que la cançó.

Escamilla ha assegurat que el llibre, 'Paraules d'amor', és un "homenatge" a Serrat –que és el seu padrí– i al seu propi pare, "a les ganes de viure i a la vitalitat". La novel·la es troba a cavall entre la història i la ficció, "entre l'hemeroteca i la imaginació". "És una barreja en què no sé ben bé on acaba una i comença l'altra", ha dit.

Al relat, Escamilla imagina què se n'ha fet de la parella protagonista de la història d'amor. "Porto tota la vida pensant en aquest llibre, tot i que m'hi he posat fa dos anys", ha assenyalat. La relació de Maria Riera i Ramon Miserachs té totes les alegries i tots els entrebancs. "Un amor impossible, proscrit i prohibit que arrenca durant el primer concert que Serrat va fer al Palau de la Música", ha afegit l'escriptor.

stats