Cultura 29/07/2012

Set aproximacions al crim

1 min
Set aproximacions al crim

'Headhunters'

És un dels autors més exportats de les lletres noruegues, sobretot gràcies als llibres protagonitzats pel detectiu Harry Hole. L'adaptació cinematogràfica de Headhunters arriba a les sales al 24 d'agost.

'L'exèrcit furiós'

Acaba de guanyar el premi de la millor novel·la negra publicada en català del 2011, impulsat per la llibreria Negra y Criminal. El comissari Jean-Baptiste Adamsberg cada vegada té més seguidors.

'El enredo de la bolsa...'

El detectiu boig i anònim d'Eduardo Mendoza ressuscita en un quart lliurament en què la crisi econòmica comparteix protagonisme amb una possible acció terrorista. L'humor hi torna a abundar.

'El crit de l'òliba'

Highsmith és un dels grans noms del thriller psicològic de la segona meitat del segle XX. La Magrana en publica una novel·la de 1962 en què un home madur s'obsessiona amb una noia de 23 anys.

'Crònica dels bons...'

Una colla de malfactors s'uneixen per robar 22 joies d'una prestigiosa col·lecció al museu Calouste-Gulbenkian. Alrevés publica Crònica dels bons trinxeraires , del portuguès Mário Zambujal.

'Fronts oberts'

El detectiu filòleg de Pau Vidal és perepunyetes i poc modern, però es fa estimar. Fronts oberts és una novel·la àgil i divertida en què, de passada, els lectors aprendran alguna lliçó de català.

'Desapareixen dones'

Club Editor publica l'última novel·la d'un autor marsellès que també ha escrit llibres de contes, assaig i poesia. La seva aproximació als crims no té res a veure amb els tòpics del gènere.

stats