LITERATURA
Cultura 05/07/2012

La Setmana del Llibre en Català es trasllada de nou

La Setmana del Llibre en Català arriba a la 30a edició amb una retallada pressupostària del 20%. Després de dos anys a la Ciutadella, torna al centre de Barcelona: ocuparà l'avinguda de la Catedral.

Jordi Nopca
2 min
La trobada de Jaume Cabré amb els seus editors va ser un dels actes més populars de l'any passat.

BARCELONA. "La Setmana del Llibre en Català està en ple procés de transició -afirmava ahir Albert Pèlach, president de la cita barcelonina anual-. Quan fa dos anys ens vam traslladar al Parc de la Ciutadella vam veure que necessitàvem un canvi físic. La nostra intenció és remodelar progressivament els continguts".

Formada per 27 casetes de fusta i diversos escenaris preparats per acollir lectures, taules rodones i presentacions, la 29a edició de la Setmana del Llibre en Català va rebre uns 70.000 visitants, que van comprar al voltant de 9.000 llibres. "La nostra intenció és superar aquesta xifra modesta", va admetre Pèlach, que enguany ha comptat amb un pressupost de 300.000 euros, un 20% menys que l'any passat. El fet de traslladar la Setmana a l'avinguda de la Catedral del 7 al 16 de setembre pot ser un dels elements importants a l'hora de millorar els resultats del 2011: "Som conscients de l'entorn de crisi en què ens trobem, però estem convençuts que la nova ubicació generarà més públic i més vendes. L'avinguda de la Catedral és molt transitada: cal afegir als 70.000 visitants un flux de gent important que hi passarà sense saber que allà hi ha la Setmana del Llibre".

Recuperar el fons editorial

La reorientació de l'esdeveniment l'any passat va fer que el fons editorial exhibit tingués molta menys presència que en edicions anteriors, en comparació amb les novetats. "Volem corregir-ho: els títols disponibles rondaran els 20.000 -va dir Pèlach-. Instal·larem una sèrie de taulells de prescripció on els visitants podran consultar si hi és el títol que busquen".

A més de les 27 casetes -ocupades principalment per llibreries i editorials-, enguany hi haurà tres escenaris repartits al llarg de l'avinguda de la Catedral, una zona infantil i un bar que acollirà esmorzars i berenars literaris.

Entre les absències destacades a la 30a edició de la Setmana hi ha la de l'Associació d'Editors del País Valencià. "Bromera tampoc no vindrà amb caseta pròpia, però els seus llibres seran presents a través de Xarxa de Llibres, que ha arribat a un acord amb una de les llibreries presents perquè n'exposin el fons", va explicar Pèlach.

stats