PREMIS BAFTA
Cultura 23/05/2011

'Sherlock' guanya el BAFTA a la millor sèrie britànica

L'adaptació televisiva 'Sherlock' ha guanyat el premi BAFTA a la millor sèrie dramàtica en imposar-se a altres candidates com 'Misfits', que partia com a favorita. Daniel Rigby ('Eric and Ernie') i Vicky McClure ('This is England '86') han estat els guanyadors en les categories de millor actor i actriu principal

Efe/ Redacció
2 min
Benedict Cumberbatch, el protagonista de 'Sherlock'

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } La triomfadora de la cerimònia d'entrega dels premis de l'Acadèmia Britànica per a les Arts del Cinema i la Televisió (BAFTA), que es va celebrar ahir a la nit a Londres, va ser la sèrie Sherlock. Aquesta original i reeixida adaptació del clàssic de Sir Arthur Conan Doyle al segle XXI partia amb tres nominacions i es va emportar dos premis al final de la nit, superant Misfits (E4), Downton Abbey, de la cadena ITV1 i Being Human, del canal BBC3.

Daniel Rigby, protagonista d'Eric and Ernie, va guanyar el premi a millor actor principal. "Em trobo totalment aclaparat i ho sento si em desmaio", va afirmar l'intèrpret, visiblement sorprès, quan va pujar a l'escenari a recollir el BAFTA. Rigby va superar en aquesta categoria Matt Smith, protagonista de Doctor Who, una de les sèries més populars al Regne Unit i un dels grans favorits d'aquesta nit juntament amb Benedict Cumberbatch, que optava al premi pel seu paper a Sherlock, i Jim Broadbent, guanyador de dos BAFTA i protagonista d'Any human heart.

En l'apartat de millor actriu principal, la guanyadora va ser Vicky McClure pel seu paper a This is England '86, que va superar a Juliet Stevenson, que optava per The ACCUS, Anna Maxwell Martin –guanyadora de dos BAFTA en anteriors edicions– i que competia per South Riding, i Natalie Press, per Five Daughters. Pel que fa al BAFTA a la millor actriu secundària, la guanyadora va ser Lauren Socha, de 20 anys, pel seu paper a Misfits, que es va imposar a altres intèrprets més veteranes com Lynda Baron, Jessie Wallace i Gillian Anderson. El guardó de millor actor secundari va anar a parar a les mans de Martin Freeman pel seu paper de Watson a la ja premiada Sherlock.

D'altra banda, Wallace and Gromit's world of adventure va ser premiada com la millor sèrie de nous mitjans i el reconeixement a millor documental se'l va endur Between life and death, de la BBC1. En la categoria internacional, va guanyar la sèrie danesa The killing, que es va imposar a la sèrie de Martin Scorsese Broadwalk Empire, que s'emet a Sky Atlantic, a la popular Glee (E4) i a Mad Men, que també emet la BBC Four.

stats