Cinema
Cultura 27/02/2011

Shyamalan arrasa en els 'anti-Oscar'

'El último guerrero' aconsegueix cinc estautetes, entre elles les de pitjor pel·pel·lícula, pitjor director i pitjor guió

Redacció
1 min
M. Night Shaymalan

Los ÀngelesEls Razzies, considerats els anti-Oscar de la indústria, s'han esplaiat de valent aquesta matinada amb El último guerrero, l'últim film de M. Night Shyamalan. El director, que en una època no molt llunyana va ser un dels favorits de la crítica, es va fer un fart de rebre gerds daurats –d'un valor inferior a cinc dòlars– que són la icona dels Razzie. Cinc premis: a la pitjor pel·lícula, pitjor director, pitjor guió, pitjor actor de repartiment (Jackson Rathbone, que també se'n va emportar un altre per Crepúsculo: Eclipse) i pitjor ús del 3D.

L'altra gran perjudicada de la vetllada va ser Sexo en Nueva York 2, que es va endur el guardó de pitjor actriu (destinat a tot el seu repartiment femení, format per Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon), pitjor seqüela i pitjor repartiment.

El títol de pitjor actor va anar a parar a Ashton Kutcher, per Killers i Valentine's day, mentre que com a pitjor actriu es va coronar Jessica Alba, gràcies a The killer inside me, Ahora los padres son ellos, Machete i Valentine's day.

La satírica cerimònia, celebrada com és tradició la nit prèvia als Oscar, va tenir lloc al Teatre Barnsdall Gallery, a Hollywood. Els Razzie –paraula que vol dir 'escarnir algú imitant un pet amb la boca'– es van crear el 1980 com l'antídot al glamur que imposa Hollywood anualment gràcies als premis de l'Acadèmia.

stats