MÚSICA
Cultura 10/08/2011

Sidonie publicarà a la tardor 'El fluido García'

El trio barceloní vol trencar amb els dos últims treballs en aquest nou àlbum, el sisè de la seva carrera

Redacció
2 min

BarcelonaEl fluido García és el títol del nou disc del trio barceloní Sidonie, el sisè de la seva carrera. Està previst per l'octubre, i el primer avançament, "El bosque", s'estrenarà a partir de la primera setmana de setembre.

El grup defineix el disc com el més valent i personal de la seva carrera, amb el qual han volgut trencar radicalment amb allò que havien fet en els dos últims treballs.

Sidonie volia que l'àlbum sonés amb més testosterona, i més contundent que mai. Han volgut gravar-lo en rigorós directe per exaltar la connexió entre el trio quan toquen junts, i per reivindicar la psicodèlia britànica del període 1966-1968, corrent musical que segueixen els arranjaments.

La gravació de les bases (guitarres, baixos i bateries) s'ha fet als estudis Music Lan, d'Avinyonet de Puigventós (l'Alt Empordà). La resta del procés de la gravació (veus, arranjaments i barreges) es va fer a l'estudi on Sidonie ha gravat tots els discos des de la primera maqueta, els estudis Blind Records del Poblenou de Barcelona.

El fluido García pren el títol d'una història de ciència ficció inclosa a la novel·la El anacronópete, que fa poc va arribar a les mans de Sidonie. Escrita el 1881 per Enrique Gaspar i Rimbau, s'avança vuit anys a la novel·la de H. G. Wells a l'hora de parlar d'una màquina del temps. El "fluido García" és el líquid que han de beure els tripulants de la màquina per no rejovenir quan viatgen enrere en el temps.

Sidonie avançarà les cançons del nou disc en els concerts a l'Acústica de Figueres (3 de setembre), al Mercat de Música Viva de Vic (el 15 de setembre) i a les Festes de la Mercè de Barcelona, al Fòrum (23 de setembre).

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats